Cirurgia estètica i embaràs

embaràs

Cirurgia estètica i embaràs

Durant el període de gestació són moltes les limitacions que cal prendre en consideració, com algunes activitats físiques o medicaments. En aquest temps, la majoria de les accions que faci la mare poden resultar contraproduents per a l’embaràs.

És clar que durant l’embaràs cal evitar alguns procediments que no són segurs per al nadó. Ja que molts es basen en l’aplicació de productes químics d’origen no humà, ni obtinguts pel mateix pacient.

Les substàncies conegudes com a químics heteròlegs, els quals es poden trobar en procediments com el bòtox, peelings químics, col·lagen injectable a la dermis i la hidroxiapatita, en aquest cas, les intervencions o serveis no s’han de realitzar durant l’embaràs, pel fet que podria portar conseqüències perjudicials per al nadó.

Encara que no hi ha efectes secundaris clars, tampoc no s’ha trobat evidència que aquests brindin la seguretat necessària durant el procés en la dona.

De la mateixa manera es troben els procediments que inclouen làsers, en aquest sentit no importa les longituds d’ona que es facin servir. Aquests són usuals en tractaments com depilació, blanquejament o eliminació de taques a la pell, varius, entre altres. Igual que els químics es desconeix quins seran els efectes adversos durant l’embaràs, per això no es recomanen durant la gestació.

En el cas de les cirurgies estètiques durant l’embaràs que sí que es poden realitzar es troba la mesoteràpia o la infiltració amb plasma ric en plaquetes.

És per això que no suposa cap risc per al nadó o la seva mare, ja que no és un producte químic nociu. Aquest procediment sol efectuar-se per al tractament de les estries que neixen a les etapes finals de l’embaràs. Sense oblidar la seva efectivitat a les taques cutànies que també apareixen durant aquesta etapa a les zones exposades a la llum solar.

Cal destacar que qualsevol procediment quirúrgic durant l’embaràs és contraindicat.

A més, tots els mètodes que involucren l’ús d’anestèsics locals estan contraindicats. Per exemple, la lidocaïna no té cap efecte advers per a la mare, però resulta tòxic per al fetus.

És per això que abans de prendre la decisió final es recomana que les pacients acudeixin al metge tractant. Aquest tindrà la facultat i els coneixements necessaris per informar sobre les activitats que la pacient podrà realitzar durant l’embaràs.

Si vols obtenir més informació o, no dubtis a contactar amb nosaltres.

 

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?