J. M. Ribas

Cirurgia Plàstica, Reparadora
i Estètica

La Cirurgia Plàstica és una especialitat quirúrgica que s’ocupa de la correcció de tot procés congènit, adquirit, tumoral o simplement involutiu, que requereixi reparació o reposició, o que afecti a la forma i / o funció corporal. Les seves tècniques estan basades en el trasplantament i la mobilització de teixits mitjançant empelts o penjalls i/o la inserció d’implants de materials inerts.

La Cirurgia Plàstica Reparadora procura restaurar o millorar la forma i funció de les lesions causades per anomalies congènites, accidents, cremades i en malalties o tumors de la pell i la mama.

Cirurgia Plàstica Estètica

La Cirurgia Plàstica Estètica, en canvi, tracta amb pacients en general sans i el seu objectiu és la correcció d’alteracions de la norma estètica amb la finalitat d’obtenir una major harmonia facial i corporal o de les seqüeles produïdes per l’envelliment. Això repercuteix en l’estabilitat emocional millorant la qualitat de vida a través de les relacions professionals, afectives, etc.

Malgrat que la possessió del títol de Llicenciat en Medicina faculta teòricament per realitzar qualsevol procediment mèdic, és evident, però, que les diverses branques de la Medicina i Cirurgia necessiten uns estudis superiors per a assolir el nivell de coneixements i experiència necessaris en cadascuna d’aquestes disciplines.

Actualment, l’única via d’obtenció del títol d’Especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica és mitjançant la superació d’una oposició oficial (MIR) i la realització i superació d’un període addicional de formació. En el cas de la Cirurgia Plàstica es requereixen cinc anys addicionals de formació en un hospital acreditat pel Ministerio de Sanidad per a l’obtenció d’aquest títol.

Només els metges que acrediten estar en possessió del títol d’Especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica tenen la formació i capacitació professional que proporciona al pacient una òptima qualitat i seguretat assistencial.

És important recordar que la cirurgia estètica o cirurgia cosmètica no existeixen com a tals especialitats. Simplement són un dels camps d’acció de l’Especialitat Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica. La millor manera d’evitar complicacions innecessàries i d’obtenir un bon resultat és posar-se en mans d’un cirurgià plàstic qualificat.

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?