Diferències entre lipoescultura i liposucció

Diferències entre lipoescultura i liposucció

Diferències entre lipoescultura i liposucció

Lipoescultura i liposucció són dos termes freqüentment emprats de forma diferent. La confusió entre tots dos és força recorrent i no és gens senzill tenir clar a què es refereix cada terme. Navegant entre blogs d’internet, pàgines web i altres continguts en línia és fàcil veure’ls barrejats contínuament. De manera que us portem aquest post per intentar posar una mica de llum sobre l’assumpte i delimitar què és una lipoescultura i què una liposucció.

 

Què és exactament una liposucció?

Tal com indica el seu propi nom, una liposucció és qualsevol procediment en què, primer, es liqua el greix corporal i, després, s’extreu del cos mitjançant un efecte de succió. És un terme vàlid per a la liposucció tradicional, on es dissol el greix i després s’absorbeix gràcies a unes cànules introduïdes a través d’incisions a la zona a tractar.

Però també per a tècniques més avançades com la lipolàser, en què es recorre a la tecnologia làser per dissoldre el greix, que posteriorment és extret mitjançant unes cànules molt més fines. Així mateix, també és aplicable a altres procediments, per exemple, aquells en què el greix és succionat mitjançant xeringues. En definitiva, una liposucció és qualsevol intervenció d’extracció de greix corporal mitjançant succió.

 

Què és exactament una lipoescultura?

El terme lipoescultura, per la seva banda, barreja dos conceptes diferents: lip (greix) i escultura. Es refereix, doncs, a una sèrie de tècniques orientades a remodelar la figura corporal fent servir el mateix greix de la persona. Gairebé sempre, la lipoescultura implica fer una liposucció per obtenir el greix que després s’utilitza per donar forma a altres zones del cos (un procés conegut com a lipotransferència), encara que no és obligatori. Resumint, la lipoescultura no consisteix únicament a extreure l’excés de greix corporal, sinó a utilitzar-lo per modelar la figura i el contorn del cos.

 

Les diferències que hi ha entre lipoescultura i liposucció

Tal com ja hem vist, la diferència fonamental entre tots dos tractaments és que la liposucció es limita a acabar amb l’excés de greix corporal, mentre que la lipoescultura empra aquest greix per modelar i donar forma al contorn del cos. Com és lògic, aquesta diferència afecta les tècniques i metodologies emprades. En general, la lipoescultura recorre a un instrumental més fi i precís, especialment les cànules: es fan servir unes especials que absorbeixen el greix de forma molt més delicada, permetent que les cèl·lules adiposes sobrevisquin i puguin reutilitzar-se en una altra part del cos.

 

Liposucció i lipoescultura: els objectius de cada cirurgia

Vist això, es pot deduir que cadascun d’aquests dos procediments té un objectiu diferent i diferenciat.

D’una banda, la liposucció busca posar fi als cúmuls de greix localitzat resistent a altres tractaments i que afecten negativament la figura. Sol emprar-se en zones del cos com l’abdomen, els flancs o les cuixes. En el cas d’àrees més petites, com la papada o els braços, és habitual recórrer a la lipolàser

La lipoescultura, per la seva banda, té com a objectiu principal modelar el cos. També s’extreuen dipòsits de greix, però amb la intenció de fer-los servir per donar forma a altres zones del cos i crear així una figura més estètica o harmònica.

 

Com puc saber per quina em decideixo: lipoescultura o liposucció?

Per respondre aquesta pregunta, heu de tenir clar quin dels dos objectius esmentats en l’apartat anterior és el que més s’ajusta als vostres desitjos. Si tens un cos definit però en què hi ha uns cúmuls de greix que no aconsegueixes eliminar ni amb dieta ni exercici, el més probable és que la liposucció sigui la solució al teu problema. Per contra, si tens zones del teu cos a les que no aconsegueixes donar volum facis el que facis, és possible que la resposta estigui a la lipoescultura.

Si tens qualsevol dubte sobre els dos tractaments contacta amb nosaltres.

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?