‘Mommy Make Over’: tot sobre les cirurgies estètiques més demandades després de tenir un bebè

'Mommy Make Over': tot sobre les cirurgies estètiques més demandades després de tenir un bebè

‘Mommy Make Over’: tot sobre les cirurgies estètiques més demandades després de tenir un bebè

Quant temps cal esperar per a sotmetre’s a cada intervenció i altres dubtes comuns resolts per cirurgians.

Les cirurgies estètiques més demandades després del part

L’abdominoplàstia, l’augment de mames i elevació per la caiguda o pèrdua del volum i les liposuccions són les tres intervencions més buscades després de donar a llum. Sobre la primera -que reafirma la paret de l’abdomen, redueix l’aparença de les estries i l’excés de greix-, cal esperar mig any després del part: “Quan una dona dona a llum, el volum de l’abdomen té els canvis propis dels 9 mesos d’embaràs, entre els quals hi ha un augment important de la grandària de l’úter que triga temps a ‘contreure’s’ i tornar al volum previ a l’embaràs”.

A més d’esperar que l’úter recuperi la seva grandària normal, “igualment, hi ha una diàstasi o separació dels rectes anteriors de l’abdomen que progressivament s’anirà reduint. Per aquests motius el recomanable és esperar almenys 6 mesos des del naixement del bebè per a plantejar-se realitzar una abdominoplàstia”. Pel que fa al costum de realitzar la intervenció al mateix temps que la cesària, la pràctica està gairebé rebutjada: “Existeixen estudis seriosos en els quals es demostra que els resultats són sensiblement pitjors i sobretot les complicacions molt mes freqüents i severes si es realitza una abdominoplàstia de manera immediata”.

A part dels sis mesos mínims abans de sotmetre’s a una abdominoplàstia, es confirma que l’ideal seria que es realitzés després de tenir l’últim fill: “El resultat serà més definitiu. En cas que una pacient es quedi embarassada després d’una abdominoplàstia, l’embaràs es podrà dur a terme sense problema i l’abdomen sofrirà els canvis d’un embaràs i pot ser necessari realitzar una reintervenció per a tornar a millorar l’abdomen”. I quan parlem de dones joves que han perdut molt de pes, “a vegades és preferible realitzar l’abdominoplàstia abans dels embarassos, si l’excés de pell afecta molt a la qualitat de vida de la pacient. Una vegada més, es tracta de trobar el màxim bé estar a cada moment”.

 

Augment de pit i embaràs

La resposta a la pregunta freqüent de si aquest tipus d’operacions són incompatibles a l’hora de donar el pit al bebè, l’especialista revela que “l’augment mamari, tal com el realitzem a través d’una petita incisió en el solc de la mama, no interfereix amb la lactància ni amb els futurs embarassos“. També comenta el mite que calgui esperar fins a tenir tots els fills per a sotmetre’s a la intervenció, “encara que és cert que, depenent del tipus de pell i teixits de cada pacient, la mama canviarà més o menys després dels embarassos”.

Això sí, el doctor afegeix que, davant el dubte de si seria millor esperar o no, aquestes són les preguntes que caldria realitzar-se abans de prendre la decisió: “Quants anys vull estar així? O és preferible resoldre-ho ja, estar feliç, i si fa falta en uns anys fer un petit retoc? És una cosa que cada pacient ha de plantejar-se amb la deguda informació per part del seu cirurgià”.

 

Abdominoplàstia i augment de mames al mateix temps?

La combinació de totes dues intervencions conformen el Mommy Make Over més desitjat i es poden completar alhora: “Abdomen i mames és una cirurgia combinada freqüent que pot realitzar-se en una sola intervenció, sobretot si comptem amb dos cirurgians que treballin conjuntament i permetin disminuir el nombre d’hores de quiròfan”, a més apunta al fet que “d’aquesta manera no incrementem els riscos de la cirurgia. El resultat és visible des del primer dia encara que, lògicament, hi ha una certa inflamació que anirà remetent amb el pas de les setmanes”.

L’especialista també recorda que moltes vegades la deterioració del tronc succeeix al mateix temps pel que tant l’abdomen com l’escot es veuen afectats simultàniament: “En aquests casos reparar només una de les dues zones no sols fa que el resultat global sigui menys lluït, sinó que a més, en no pocs casos, la millora d’una de les zones fa que la que no es corregeix cridi més l’atenció”. La conclusió és que quan estigui indicat, combinar totes dues intervencions serà una aposta guanyadora: “Pràcticament el mateix postoperatori, marcat per l’abdomen fonamentalment, i un resultat global molt millor”.

 

Resultats del ‘Mommy Make Over’

Finalment, després de sotmetre’s a les operacions més demandades després del part, el cirurgià apunta que es podrà emportar un estil de vida totalment normal i fins a fer exercici un mes després. A llarg termini, “si la pacient es manté en un pes adequat i porta una vida saludable, els resultats són bastant definitius”.

Article original extret de hola.com

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?