Cirurgia estètica i cirurgia reparadora

cirurgia estètica i reparadora

Cirurgia estètica i cirurgia reparadora

El primer pas a l’hora de sotmetre’s a una cirurgia és cercar informació sobre això i el primer dubte que sol sorgir és si cal cercar informació sobre cirurgia estètica o cirurgia reparadora.

És comú confondre ambdues especialitats o parlar-ne com si fossin sinònims, però el cert és que no només no són el mateix, sinó que presenten diferències molt importants que val la pena conèixer.

La cirurgia reparadora, també anomenada cirurgia reconstructiva, compleix un objectiu tant estètic com funcional.

Es tracta de l’especialitat encarregada de restaurar o millorar l’aspecte i la funció d’aquelles parts del cos que presenten estructures anòmales causades per lesions (conseqüència d’accidents, malalties, anomalies congènites, operacions prèvies…) o que no es corresponen amb el sexe que se sent com a propi.

Aquest tipus de cirurgia necessita coneixements més tècnics per part del cirurgià per poder arribar a complir les necessitats tant funcionals com estètiques que necessita el pacient.

Alguns exemples de cirurgies reparadores són els reimplant d’extremitats, la reconstrucció de mama després d’un tumor o la reparació de fimosi.

La cirurgia estètica, per altra banda, busca millorar l’aparença de determinades estructures corporals amb què el pacient es troba insatisfet.

Per això es pot millorar la simetria, alterar la mida o la forma, perfeccionar les proporcions… Per aconseguir que el pacient se senti més a gust amb ell mateix i més satisfet amb el seu aspecte físic.

És a dir, la seva finalitat és purament estètica. Algunes d’aquestes cirurgies són molt populars i són les que realment busca més la societat en general com, per exemple, l’augment mamari, la rinoplàstia per millorar el nas o la liposucció.

Com veus, si bé és cert que tots dos tipus de cirurgia persegueixen una finalitat estètica i millorar el benestar dels pacients, a la cirurgia reconstructiva el rerefons va més enllà del merament estètic i es persegueix obtenir el costat més funcional que necessita el pacient.

En les primeres, l’operació sol ser més complexa i el postoperatori més complicat per la mateixa idiosincràsia de la intervenció, però, com sempre, dependrà de la seva envergadura per avaluar aquests dos punts que susciten tants dubtes.

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?