10 consells abans de passar pel quiròfan per a una pròtesi de mama

10 consells abans de passar pel quiròfan per a una pròtesi de mama

10 consells abans de passar pel quiròfan per a una pròtesi de mama

Una operació quirúrgica per a l’augment de pit mitjançant la col·locació d’unes pròtesis de mama ha de seguir una sèrie de procediments i la persona interessada ha de conèixer tots els riscos abans d’entrar en el quiròfan.

Com expliquen en l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), moltes pacients són operades per a una reconstrucció dels sins per motius de salut i aquestes intervencions sí que estarien incloses en el Sistema Nacional de Salut (SNS).

D’altra banda, moltes persones decideixen sotmetre’s a aquesta operació amb finalitats estètiques i, per això, l’OCU ha elaborat un document de recomanacions a tenir en compte abans de procedir a la intervenció per a evitar complicacions de salut.

1. Acudir a diversos centres especialitzats per a fer una comparativa

Resulta convenient visitar a diversos cirurgians estètics abans de prendre una decisió i triar un centre concret, sobretot si no disposes de referències personals d’una altra persona. “Pots començar comentant els teus plans amb el teu metge o especialista de confiança”. No obstant això, cal tenir especial cura en buscar opinions en Internet perquè moltes són patrocinades o falses, adverteix l’organització.

2. Preguntar per l’experiència professional

Altra de les recomanacions principals és “conèixer la taxa d’èxit en la realització de cirurgies d’implants de mama”. Si tens dubtes pots acudir al col·legi de metges on t’informaran sobre la seva experiència professional. Una altra alternativa és realitzar una cerca a la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE).

3. Cerca un centre que estigui autoritzat

“Si no saps si un centre està o no autoritzat per a realitzar aquest tipus d’intervencions, anota el nom i la direcció i pregunta en la conselleria de sanitat de la teva comunitat autònoma“, aconsellen des de l’OCU.

Respecte a les característiques, el centre ha de disposar d’un quiròfan amb totes les eines i mitjans necessaris per a dur a terme la intervenció, sent més aconsellable una clínica o hospital amb unitat de vigilància intensiva.

4. Consulta les diferents tècniques quirúrgiques i alternatives

El centre d’estètica ha d’informar sobre els avantatges i desavantatges de totes les opcions i possibilitats d’intervenció, fins i tot aquelles que no són pròtesi. Respecte als implants, existeixen diferents varietats: de forma rodona o anatòmica, de superfície llisa o rugosa o compost per gel de silicona o sèrum salí.

“La col·locació de les pròtesis es pot fer per davant o per darrere del múscul i la incisió per a introduir-les pot ser per la zona axil·lar, als voltants del mugró o en el solc mamari”, detallen en l’organització. Per tant, l’elecció de la mena d’implant o de la tècnica a utilitzar s’ha de realitzar després d’una avaluació completa del pacient.

5. Tingues en compte les possibles complicacions

En la majoria de casos no existeix cap mena de complicació greu, però a vegades poden aparèixer o sorgir al cap d’un temps. Així, algunes de les més greus poden ser les següents:

  • Contractura capsular. Una afecció que pot afectar a un o als dos implants i que es caracteritza per l’enduriment del teixit cicatricial.
  • Infecció.
  • Canvis en la posició dels implants.
  • Ruptura dels implants.

6. Vigila que la pròtesi no sigui defectuosa

Un dels casos més recents és el dels models d’implants fabricats per Allergan. Aquestes pròtesis van haver de ser retirades en 2019 i continua la recerca per a esclarir la relació entre aquest producte i l’aparició de limfoma anaplàsic de cèl·lules grans (LACG). Per això, has d’estar atenta al que informa l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) sobre aquest tema.

7. Els implants no són per sempre

Malgrat les pròtesis, el pit evoluciona amb el temps, sobretot després de l’embaràs i la lactància. “Les pròtesis mamàries no són eternes. El material del qual estan fetes s’acaba deteriorant i pot arribar a ser necessari intervenir de nou per a substituir-les”, explica l’OCU.

8. Compara preus

Quan acudeixis a visitar els diferents centres és important obtenir un pressupost específic i detallat que inclogui els següents aspectes:

  • Cites que inclou amb l’especialista.
  • Quines proves inclou en l’estudi previ a l’operació.
  • Quan són les revisions.
  • Què succeeix amb l’anestèsia i la resta d’aspectes de la intervenció.
  • Si el cost de les pròtesis està inclòs en l’operació.
  • Si l’estada hospitalària està inclosa en el preu final.

9. Consulta fonts fiables

Pots accedir a l’aparell per a pacients sobre pròtesis mamàries de la AEMPS o en el portal en espanyol de l’Administració d’Aliments i Medicaments dels EUA (FDA, per les seves sigles en anglès). També està disponible aquest tipus d’informació en la web de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE).

10. Reflexiona abans de procedir a l’operació

L’última recomanació de l’OCU és reflexionar sobre si realment és el moment de sotmetre’s a aquesta intervenció i valorar l’estat de salut físic i psicològica.

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?