Com ha evolucionat la cirurgia estètica a Espanya?

Com ha evolucionat la cirurgia estètica a Espanya?

Com ha evolucionat la cirurgia estètica a Espanya?

Les operacions de cirurgia estètica cada vegada són més comunes en dones i homes, i encara que el sector porta més de dues dècades de creixement continu, durant els últims anys un increment significatiu en el nombre d’intervencions.

Algunes dades històriques sobre la cirurgia estètica a Espanya

L’any 2017-2018, la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SECPRE) va dur a terme una enquesta que llançava llum sobre l’augment d’operacions estètiques a Espanya, i va rebre el nom de: “La realitat de la Cirurgia Estètica a Espanya 2017-2018”.

Els resultats de l’enquesta van mostrar que es van realitzar unes 400.000 operacions de cirurgia estètica en aquest període. D’aquest total, un 83,4% eren dones, mentre que només un 16,6% dels homes recorrien a aquesta mena d’operacions. Malgrat això, s’observa un creixement progressiu en el nombre d’intervencions de cirurgia estètica en homes a Espanya.

Les operacions estètiques més sol·licitades per les dones són: l’augment de mames (26,31%), la liposucció (succió del greix subcutani a través d’una cànula sota la pell, connectada a una bomba de buit; 20,92%), abdominoplàstia (eliminació de greix en abdomen, 12,92%), blefaroplàstia (reparació de parpelles caigudes, 11,85%) i elevació de mames (7,85%).

Per contra, les més sol·licitades per homes són la ginecomàstia (reducció de glàndules mamàries, 19,8%), la liposucció (16,8%) o la rinoplàstia (12,7%).

 

Les operacions de moda

L’operació estètica més comuna a Espanya és la mamoplàstia d’augment, que consisteix a col·locar un implant en el pit per a augmentar així la seva grandària i aconseguir una millor forma. D’altra banda, també ha crescut la demanda de reducció de pit, que consisteix en eliminar el greix acumulat a l’interior del pit i part de la pell annexa. Aquesta es realitza sobretot per temes de salut, en casos en els quals, a causa del pes del pit, es produeix dolor d’esquena i de coll.

Una altra operació molt comuna és la de mames tuberoses. En aquesta es posa solució a un determinat tipus de malformació en el pit que es genera en la pubertat. Encara que també destaca la reconstrucció mamària que es realitza després de la mastectomia (operació en la qual s’extirpa el pit) realitzada a causa d’un càncer de mama.

D’altra banda, en cirurgia facial destaca la rinoplàstia, una operació que busca millorar la forma del nas i harmonitzar-la. Una de les últimes i noves tècniques és la rinoplàstia ultrasònica, que es realitza a través d’un llimat a base d’ultrasons i que pretén la remodelació de les estructures nasals sense necessitat de realitzar corts ni tècniques més invasives.

A més, es realitzen sovint altres operacions: de reducció de papada, d’augment de pòmuls o l’anomenada bichectomia: una operació cada vegada més sol·licitada que consisteix en l’eliminació d’unes glàndules de teixit gras sota els pòmuls.

Finalment, destaquen els tractaments facials, que es realitzen per a reduir els signes de l’edat: fils tensors, bótox o lífting facial.

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?