Tipus de pròtesis mamàries

Tipus de pròtesis mamàries

Tipus de pròtesis mamàries

Les pròtesis mamàries s’utilitzen en la Cirurgia Plàstica i Estètica per a augmentar la grandària de les mames (augment de pit o mamoplàstia d’augment) o per a realitzar algun tipus de reconstrucció en la mama, com en alteracions constitucionals i després de mastectomia, entre altres. L’operació de pit és una de les cirurgies plàstiques més demandades per dones que busquen augmentar o restablir la forma del seu pit.

Les pròtesis mamàries estan formades per un embolcall de silicona i un farciment. En el mercat podem trobar diferents tipus de pròtesis, que varien en funció de les seves característiques.

Pròtesis mamàries segons contingut o farcit:

  • Implants de silicona: són els més utilitzats (90%). Està demostrat com el material més segur utilitzat per a l’augment de mames. La seva textura és tova i similar a la mama normal.
  • Implants salins: de sèrum fisiològic. Tenen l’avantatge que, en cas de trencament, el material es reabsorbeix. Els seus inconvenients són que es poden desinflar, són més durs, donen canvis de temperatura i sons (xipolleig).


Pròtesis mamàries segons la cohesivitat del gel de silicona
Actualment tots els gels són cohesius per a evitar la migració en cas de trencament. Poden ser de cohesivitat baixa, mitjana i alta o estables. A menor cohesivitat, més toves i forma menys estable. A més cohesivitat, més dur i amb menys possibilitat de deformació i fuites en cas de ruptura, però requereixen abordatges més amplis, deixant major cicatriu.

Pròtesis mamàries segons la forma de les pròtesis de mama

Trobem diferents opcions, personalitzades al gust i anatomia de cada pacient:

  • Rodons: són els més usats i tradicionals. Per a cada volum existeixen diferents perfils: baix, moderat, alt i ultra alt. A major altura, menor diàmetre de l’implant. Són més fàcils d’introduir i sense problemes de gir. A vegades no dóna una forma natural, sobretot en el pla subglandular.
  • Anatòmics: són pròtesis amb forma ovalada, en forma de llàgrima o gota d’aigua. Pot variar la forma en les seves tres dimensions, longitud, amplària i altura (projecció). Està augmentant el seu ús, ja que dóna una forma més natural, sobretot si són subglandulars. No obstant això, tenen més consistència, per la qual cosa necessiten abordatges més amplis, disseny més precís, amb postoperatori més complex, ja que tenen el risc de girar-se, la qual cosa distorsionaria el seu resultat.

Pròtesi mamària segons la seva cobertura o embolcall
La coberta de silicona de les mames pot tenir una superfície diferent.

  • Llises: tenen més risc de encapsulament en el pla subglandular. Poden introduir-se amb cicatriu menor. Tacte més tou. Menys incidència d’infeccions i seromes postquirúrgics.
  • Texturitzades o rugoses: menys risc d’encapsulament. Tacte més irregular. Menys risc de desplaçament.
  • Microtexturitzades: més modernes. Menor risc d’encapsulament i millor tacte.
  • Poliuretà: embolica a l’embolcall de silicona i van sorgir per a disminuir el risc de càpsula. No s’usen molt a causa dels seus possibles efectes perniciosos en organismes.

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?