Fer esport després de la cirurgia plàstica

Fer esport després de la cirurgia plàstica

Fer esport després de la cirurgia plàstica

Benestar personal. Dues paraules que, a primera vista, semblen corrents, però que posades en pràctica tenen un fort significat. Abans de sotmetre’s a una operació de cirurgia plàstica es generen moltes preguntes, per això cal insistir en la importància d’estar en bones mans. Altrament, també és cabdal fer esment a les preguntes que sorgeixen després d’una operació d’aquest tipus. Pel que fa a la pràctica esportiva, les cirurgies que poden generar més problemes serien les d’augment de pit o d’implants de glutis. Segur que l’expert que realitzi la cirurgia assenyalarà al pacient indicacions sobre la recuperació, però tot i això, benvingudes siguin les respostes a les preguntes més habituals.

D’entrada, s’ha de tenir en compte que no és el mateix el temps de repòs que el temps que tardem a poder realitzar esport amb normalitat. En qualsevol cas, tot dependrà en gran manera el tipus de cirurgia que s’hagi realitzat. Les persones que se sotmeten a la tècnica de lipofilling (amb grassa pròpia) mamari o de glutis, per exemple, el repòs serà de tres a cinc dies per tornar a les activitats diàries. D’altra banda, el període s’allarga en les cirurgies d’implants. No és aconsellable tornar a la pràctica esportiva fins després de vuit o deu setmanes d’haver passat pel quiròfan. Si no es respecta el temps de repòs, pot comportar conseqüències a la posició final de l’implant, causant un desplaçament d’aquest.

Després d’una cirurgia de mama, es pot començar a dur a terme activitats de baix impacte després del primer mes. La pacient podria començar a realitzar exercicis d’abdominals molt controlats, així com alguns exercicis de braços i espatlla. Tanmateix, és important començar amb poques repeticions i anar avançant successivament. Per tornar a realitzar esport amb normalitat, el temps recomanat és a partir de dos mesos. Es podria començar a treballar amb el pes corporal realitzant, per exemple, flexions amb ritme suau. Així doncs, passat el tercer mes ja es podria recuperar l’activitat física amb total normalitat. Altrament, en casos en què el tractament ha estat un lipofilling, es pot tornar a la normalitat de la pràctica esportiva després de la primera setmana. També en el cas dels glutis. No obstant això, en el cas de les operacions d’implant de pròtesi és recomanable esperar tres mesos abans d’executar activitats esportives.

Cal apuntar, també, les precaucions que s’han de tenir en compte a l’hora de fer alguna activitat física, a més de seguir les recomanacions de l’especialista que hagi realitzat la cirurgia. A l’hora de fer esport, és fonamental portar roba esportiva adequada. Per l’augment de pit, per exemple, és imprescindible portar sostenidors esportius d’alt impacte per tal de minimitzar el moviment dels implants. El mateix s’ha de seguir amb els implants de glutis. Cal utilitzar malles que exerceixin una determinada compressió. Per un altre cantó, s’ha d’estar especialment alerta si la zona operada s’inflama, si apareix dolor muscular. En cas que això passi, s’ha d’aturar l’exercici i posposar-lo. S’ha assegurat que durant un determinat període no és aconsellable tonificar la zona operada. No fa falta realitzar entrenaments d’extrema força enfocats als glutis després d’una cirurgia d’augment i un cop completament recuperat, per exemple, pel fet que la cirurgia d’implant de glutis pretén donar millor forma als glutis. D’aquesta manera, no és recomanable desenvolupar el múscul quan es porta un implant.

Per últim, respecte a la cirurgia facial, també és imprescindible esperar un mes aproximadament abans de fer qualsevol activitat física, així com deixar reposar la zona perquè la cicatrització es consolidi. Es tracta d’una zona del cos molt vascularitzada, on la pujada de la tensió arterial causada per l’exercici podria produir sagnat.

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?