Es pot eliminar una cicatriu?

Es pot eliminar una cicatriu?

Algunes cicatrius poden suposar un important problema estètic (les produïdes per un accident o una cirurgia), limitar la mobilitat (si estan sobre les articulacions, per exemple) i fins i tot picar o fer mal de manera intensa. Tot i que és rellevant remarcar que cap tècnica és capaç d’eliminar-les del tot, la combinació de diferents tractaments pot aconseguir resultats molt satisfactoris, millorar l’autoestima del pacient i la seva mobilitat, així com eliminar les incòmodes picors.

Hi ha diferents maneres de classificar les cicatrius. Per exemple, es poden classificar segons el seu origen, traumàtiques (per un accident), secundàries a patologies dermatològiques (acne, varicel·la, verola), quirúrgiques, etc. Tot i això, la classificació que més se sol emprar és la que ho fa en funció de si hi ha un excés o defecte de teixit.

Les cicatrius són lesions que es produeixen al nostre dia a dia en infinitat de situacions quotidianes que puguem imaginar, quan es produeixen, queden reflectides a la pell, i encara que al principi adquireixen un color rosaci, la majoria tendeixen a difuminar-se amb el pas del temps, adquirint tonalitats similars a les de la pell del voltant. En canvi, hi ha alguns casos en què malgrat passar els anys, el seu aspecte no millora, podent arribar a provocar complexos i malestar als que les pateixen.

Les cicatrius produeixen una alteració en la uniformitat de la pell, al principi es tracta de marques visibles, però si la persona té bona cicatrització i el procés es desenvolupa amb normalitat (tenint en compte algunes precaucions), amb el pas del temps la marca es pot unificar amb la resta dels teixits de la pell i arribant a ser gairebé imperceptible.

La genètica, l’edat i el sexe, són factors que influeixen en la cicatrització, però també hi ha factors i mesures en què es pot influir per facilitar que la cicatrització.

No obstant això, cal no oblidar que la cicatrització és molt necessària, dins del procés de curació d’una ferida, cremada, fregament, tall, etc.

La seva importància rau, en el fet que es tracta d’un procés biològic que forma part de la curació de la pell quan pateix una lesió, gràcies a aquest procés la pell torna a tancar-se de nou a través de la regeneració dels teixits, així s’evita que la ferida quedi oberta i exposada a bacteris i infeccions.

En resum, si tens una cicatriu, tracta-la com més aviat millor. És important classificar la cicatriu en atròfica, hipertròfica o queloidal per així instaurar el tractament més adequat.

La clau per aconseguir eliminar-les consisteix a combinar tècniques com el làser, infiltracions de fàrmacs, crioteràpia o bòtox. Malauradament, les cremes són poc efectives. Les làmines de silicona són útils per aplanar la cicatriu.

Si tens alguna cicatriu que vols eliminar, deixa que un dels nostres especialistes et pugui fer una valoració.

 

 

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cirurgia Plàstica i Medicina Estètica a Girona dirigida pel Dr. Josep M. Ribas Puntí.

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE
Consultes externes mòdul A
HORARI

De dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 hores.

×

Hola!

Contacta amb nosaltres a través de Whatsapp o envia'ns un email a info@cirurgiaplasticagirona.com

× Et podem ajudar?